Tel. nr. : +37064775150   Savanorių pr. 192C, Kaunas

Tel. nr. : +37064775150              El. paštas: info@zoop.lt            Savanorių pr. 192C, Kaunas, 44151, Lietuva

0.00 0
Krepšelis

Krepšelyje nėra produktų.

blank

Vasarinės kepurės. Ką būtina žinoti?

Vis dažniau šviečianti saulė ragina įsigyti vasarinę kepuraitę. Kokius gi pasirinkimus turime? Kepuraitės apibūdinamos pagal tai, iš kiek dalių (panelių) jos yra susiūtos. Dažniausiai būna 56 panelių (6 panelių įprastai turi siūlę kepurės priekyje, centre, kas yra nerekomenduojama norint dėti spaudą ar siuvinėti labai smulkius elementus), tačiau yra ir 3-4 panelių.

Kepuraitės gali būti: 

  • lenktu snapeliu (dažnai įvardijamos kaip beisbolo tipo kepuraitės ), 
  • tiesiu snapeliu, uždaru galu – kitaip “full cap” (jos yra skirstomos pagal dydžius) arba “snapback” universalios, 
  • trucker tipo (su tinkleliu, gali būti paminkštintu arba kietu priekiu). 

Visi minėti variantai gali  būti užsegami plastikiniu, velcro užsegimu arba metaline sagtele.

Klasifikuojama.

Kepurės paprastai dėvimos laisvalaikiu, tačiau nemažai yra pritaikytų dėvėti dirbant įvairius darbus ar užsiimant hobiu. Kepuraitės su šviesą atspindinčiais elementais, ryškių fluorescencinių spalvų – tinkamos  medžioklėje; 

kepuraitės pagamintos iš poliesterio nepralaidžios vandeniui  mėgstamos  sporto entuziastų;

snapeliai – dažnai dėvimi gastronomijos darbuotojų ar tenisininkų; 

žvejo kepurės (panamos tipo, vadinamos “bucket hat”, arba su apsauga nuo vabzdžių ) mėgstamos net tik žvejų ir grybautojų, bet taip pat ir jaunimo tarpe kaip atgijusi mados detalė; 

dar keli verti paminėjimo variantai – specializuotos kareiviškos ar autosportui skirtos kepurės, taip pat klasikinės skrybėlės.

Vaikiškos kepuraitės dažniausiai tinkamos vaikams nuo ~4 metų amžiaus. Jos gali būti snapback/beisbolo tipo 5 arba 6 panelių taip pat trucker modelio, tiek  tiesiu tiek lenktu snapeliu. 

Sudėtis.

Kepuraitės  dažniausiai gaminamos iš cottons, cottons ir elastano, taip pat gali būti akrilo, poliesterio medžiaga.

Poliesteris yra atsparus trinčiai, beveik nesiglamžo, yra tvirtas, nesugeria drėgmės, todėl greitai džiūsta.

Pigiausios kepuraitės dažnai skirtos reklamai, dideliems renginiams/stovykloms. 

Patogiam dėvėjimui visada rekomenduojame pasimatuoti bent kelis variantus, nes kepuraitės yra skirtingų profilių- aukšto arba žemo, kas lemia patogumą vartotojui, įtakoja kepuraitės prisitaikymą prie galvos formos, kaip pavyzdžiui- šonai gali dengti ausis arba būti virš jų. 

Vienas geriausių/populiariausių ir rekomenduojamų variantų asmeniniam patogiam dėvėjimui yra “Flexfit” gamintojo kepuraites – aukšta kokybė ir prieinama kaina. Taip pat turime ir vieno populiariausių pasaulyje “New era” prekinio ženklo kepuraitę (link’as).

Spauda/siuvinėjimas.

Viskas priklauso nuo jūsų ženklo/užrašo ir modelio kurį pasirenkate. 

Ant trucker minkštu priekiu kepuraičių dedama tik spauda, nes siuvinėjimas tiesiog prapuola įsispausdamas į paminkštinimą. Retais atvejais galimas stambus siuvinėjimas jei matome, kad pasiteisins. Šiuo atveju galima spauda, galima dėti skaitmeninę spaudą, termo plėvelę, floką ar gliterio spaudą.

Ant trucker taip pat beisbolo tipo ar kitų kepuraičių kietais priekiais galimas siuvinėjimas, bet ne per smulkus, nes dalis dizaino gali prapulti ties viduryje esančia siūle, dygsniukai tiesiog “įkrenta” kas vizualiai neatrodo estetiškai, tokiu atveju rekomenduojame daryti antsiuvus. Šiems modeliams vengiama dėti spaudą, nebent matome, kad ją galima gaminti kitu būdu ir  neis tiesiai per siūlę. Spauda siūlės vietoje lieka neprilipusi ir paprasčiausiai nesilaikys.

Jeigu kepuraitė priekyje neturi siūlės (ir nėra minkštas trucker) galima siuvinėti tiesiogiai. Dažniausiai galima ir spauda.

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    darbo laikas

    Pirmadienis: 7.30 - 16.30val.
    Antradienis: 7.30 - 16.30val.
    Trečiadienis: 7.30 - 16.30val.
    Ketvirtadienis: 7.30 - 16.30val.
    Penktadienis: 7.30 - 16.0val.
    Šeštadienis: nedirbame
    Sekmadienis: nedirbame
    Susisiekite